Päätin ensimmäiseksi kokeilla tuosta Suklaa-kirjasta Helppoa kinuskikakkua. Nimi oli jokseenkin harhaanjohtava, koska valmis kakku ei maistunut kovinkaan kinuskisella. Avomiehen mukaan maistui jokseenkin mokkapaloilta, hiukan paremmalta tosin :) Ohje neuvoi vaahdottamaan sokerin ja sulatetun voin, jota ihmettelin. Seuraavalla kerralla jätän voin sulattamatta ihan kokeilun vuoksi. Kehitysideoita syntyi jo useampia, kuorrutuksena voisi kokeilla kinuskia suklaan sijaan ja tehdä taikinan isompana ja paistaa uunipellillä. Kakusta tuli myös suhteellisen ohut, joten sen voisi muokata täytekakuksikin. Oikein hyvän makuinen joka tapauksessa :)

1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele 23cm:n irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja vaniljaesanssi ja vatkaa tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne ja kuuma vesi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada vuokaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 10minuuttia ja kumoa.
5. Levitä päälle kermainen suklaakuorrute.

Kermainen suklaakuorrute:
225g (3 3/4dl) tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
25 g voita sulatettuna
4-5 rkl maitoa
1. Sihtaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
2. Sekoita joukkoon voi ja niin paljon maitoa että seos kermaista.
1259577185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pahoittelen surkeaa kuvanlaatua :/