1264606407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun ja paholaisenhillon välinen rakkaus roihahti ensimmäisestä kohtaamisesta. Tapahtumapaikka oli muistaakseni Rosso ja vuosia siitä on ehtinyt kulua jo useita. Olemme kuitenkin tavanneet näiden vuosien aikana suhteellisen harvoin ja totuus on "poissa silmistä, poissa mielestä".  Kunnes äitini muutama kuukausi sitten kysyi, että mitä siihen hilloon oikeastaan tulee. Olin joskus miettinyt ohimennen josko hilloa voisi itse tehdä, mutta vasta nyt se jäi muhimaan johonkin mielen sopukoihin. Joulun ja muun sähläyksen keskellä se unohtui hetkeksi muttei kokonaan. Viime viikonloppuna tormistuin ja päätin viimein ottaa selvää miten saisin järjestyä jääkaappiini tuota herkkua. Huomasin että paholaisen hillolla on muitakin faneja ja erityyppisiä ohjeita löytyi useita. Kaikista selkein ja myös houkuttelevin ohje löytyi suoraan sellaisenaan Dansukkerin sivuilta, joten eikun kattila tulille.

Ja AI ETTÄ! Nyt olen taas hitusen onnellisempi ihminen. Eilisestä muodostui ehdottomasti tämän viikon kohokohta kun kasasin lounaaksi eilen pannullakäytettyä vuohenjuustoa, rucolaa ja valmista hilloa! Suoraan Rosson ruokalistalta kopioituna, mutta kun se on vaan niiiiiin hyvää <3

PAHOLAISEN HILLO
Ainekset
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä (koska en ole oikeastaan tulisen ruuan ystävä, laitoin 2chiliä ja lisäilin jonkin verran cayenne- ja chilijauhetta purkista)
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa (itse käytin punaviinietikkaa)
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.