Yhden "herkkupaketin" tein jouluksi. Korillinen muffinsseja, pähkinämixiä sekä suklaata ja viiniä meni tädille ja heidän mukanaan serkkuni perheelle. Muffinssit tein gluteenittomina. Jo aiemmin hyväksi havaittu suklaamuffinssiohje onnistui oikein hyvin sekä perunajauhoilla että Sunnuntain Gluteenittomalla jauhoseoksella. Ainiin, koriin laitoin mukaan myös "juustoleipäsiä", juustosarvia oli tarkoitus tehdä, mutta perunajauhoilla tehty taikina ei kestänyt kasassa.

Pähkinämix on mukaeltu ohjeesta, jonka löysin Kotikokki.net- sivuston keskustelupalstalta. Laitoin manteleiden lisäksi kuorimattomia maapähkinöitä sekä kuorittuja cashew- ja saksanpähkinöitä. Kuorittuja pähkinöitä käytin uunissa vain pari minuuttia, koska kuivuvat ja palavat herkästi.  Käytin ruokosokeria ja lisäsin kanelia sekä hitusen cayennepippuria. Tein kerralla tuplamäärän, laitoin osan ystävälle osana joululahjaa ja söin itse loput :D 

Uusivuosi vietetään kaveriporukalla jossakin, sitä varten voisi kokeilla tehdä mausteisempia pähkinöitä samalla tyylillä.

Paahdetut hunajamantelit
3 dl kuorimattomia manteleita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
2 tl manteli- tai rypsiöljyä
1/2 dl ruoko- tai kanelisokeria
1/2 tl suolaa
Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225-ast.uunissa kymmenisen minuuttia. Hämmentele manteleita aika ajoin ja tarkkaile, etteivät ne pala.Kun mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia,nosta pelti uunista.
Sekoita wokkipannussa tai laakeassa kattilassa hunaja, vesi ja öljy kiehumis- pisteeseen. Kun neste kiehuu, lisää mantelit. Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin. Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet
sokeri-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokerit päälle. Levitä voipaperille jäähtymään.