Monen asian yhteisvaikutuksesta on kirjottelu ollut todella pahasti jäissä. Tammikuun loppu oli niin työntäyteinen, että jätin leipomiset ja suuremmat kokkailut suosiolla pois ohjelmistosta. Sitten oli vatsatautia, ensin minä ja sitten mies, jonka jälkeen sain vielä flunssan. Kipeänä ei jaksa tehdä ruokaa, flunssaisena kun mikään ei etes maistu miltään. Kokkailut on siis ollu melko vähissä. Eineksiin en sortunut, mutta pussipastaa kului. Niitä kun on helppo varioida ja maustaa. Juustopasta on suosikkini ja sitä tulee syötyä ihan sellaisenaanki. Kun siihen ympätään salamisuikaleita, sopivasti pippuria ja valkosipulia sekä päälle paholaisen hilloa ja tuoretta rucolaa, unohtaa syövänsä puolivalmismuonaa.

1267261773_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tällä viikolla tein sitten pitkästä aikaa kakkua. Valion lime-valkosuklaarahka oli vielä kokeilematta, joten ei kun sitä kaupasta pari purkkia. Olin jo aikeissa alkaa säveltämään omaa ideaa hyydykekakusta, mutta purkin pahvireunuksesta löytyi lähes sama resepti. Pieniä muutoksia tein. Kokeilin josko kakkuun saisi valkosuklaasiirapilla enemmän valkosuklaan makua, mutta määrä pitäisi olla suurempi jotta maku vahvistuisi. Merkkasin sen kuitenkin reseptiin. Kiilteeseen ei ole välttämätöntä tehdä sokerilientä, mutta sokeri sekoittuu paremmin jos se on ensin liuotettu Alkuperäinen resepti Valion sivuilla.

VALKOSUKLAA-LIMEKAKKU

Pohja 

150 g Suklaapisara keksejä

75 g voita tai margariinia 

Täyte 

2,5 dl Flora Vispiä 

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime 

2 rkl sokeria 

4 liivatelehteä

2 rkl vettä (tai 1rkl vettä ja 1rkl limemehua)

(1-2 rkl valkosuklaasiirappia)

Kiille

2 rkl sokeria

2 rkl vettä

3 dl BonAqua Lime-Sitruuna kivennäisvettä

4 liivalehteä

2 rkl limemehua

vihreää elintarvikeväriä

 

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22-24 cm) leivinpaperilla. Rouhi keksit koneella tai esim. lihanuijalla muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan kanssa. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon maustettu rahka ja mausta sokerilla. (Lisää siirappi.) Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä kakku 1-2 tuntia.

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna kattilassa vettä ja sokeria sen verran että sokeri liukenee. Sekoita sokeriliemi kivennäisveteen. Liuota liivatelehdet kuumaan limemehuun ja sekoita kivennäisveteen. Lisää vihreää elintarvikeväriä sen mukaan kuinka vahvan värin haluat. Kaada neste varovasti jo hieman hyytyneen kakun pinnalle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

1267261964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilisen Leijonapelin kunniaksi kokeilin savulohi-feta-paprikapasteijoita (<-sanahirviö). Pelihän oli siis aivan katastrofaalinen, lähes surkuhupaisa eikä siitä kehtaa etes puhua. Pasteijat onnistui paremmin, joten puhutaan niistä. En ole vielä keksinyt miten pasteijoista saisi kauniita kuvia, eivät ole kaikista kauneimpia leivonnaisia repsottavine reunoineen. Onneksi kuitenkin maistuivat hyvältä :) Taikina on pakastelehtitaikinaa, valmiita levyjä kaulin hiukan ohuemmaksi. Sisällä on siis savulohta, fetaa ja paprikasilppua. Mausteeksi rouhaisin jokaiseen pippuria. Se jokin näistä jäi silti uupumaan, ehkä pitäisi sekoittaa täytteen ainekset yhteen ja maustaa seos esim ripauksella chiliä ja valkosipulia. Noh, ens kerralla sitten.

1267261882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e