Koska en halua laatikoida tätä leivontablogiksi, pyrin postailemaan tänne ihan normaaleja arkiruokiakin.

Avomies oli nyt toista vuotta mukana hirvijahdissa ja meillekin jonkin verran lihaa riitti. En osaa käsitellä lihoja, mutta lopputulos on tähän asti ollut syötäväksi kelpaavaa. Noin vuosi sitten etsin netistä lihapadan ohjeen, taisi olla nimellä Metsästäjän pata. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului sieniä, mutta meillä ne ovat epäsuosiossa. Chiliä tykkään lisätä antamaan lämpöä, ei siis ole tarkoitus olla tulista.Muut ainekset tietty lihamäärän tahi maun mukaan.

HYVÄ HIRVIPATA
1 kg hirvipaistia reiluina kuutioina
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
chilikastiketta maun mukaan
2 rkl tomaattisosetta
2 laakerinlehteä
5 murskattua katajanmarjaa
2 dl punaviiniä
2-3 dl lihalientä (kuutio tai fondi)
2 sipulia lohkoina
3 porkkanaa
1-2 punaista paprikaa kuutioina
2 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
soijakastiketta

Ruskista lihapalat useassa erässä padassa. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Siirrä lihat syrjään ja kaada loraus punaviiniä kuuman padan pohjalle, jotta maut irtoavat pohjasta. Lisää pataan tomaattisose ja loput mausteet, punaviini, riista- tai lihaliemi, porkkanat ja sipulit sekä ruskistetut lihapalat. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Lisää kuullotetut paprikat sekä kermaan sekoitetut jauhot ja tarvittaessa hiukan viiniä tai lihalientä. Nosta uuniin vielä tunniksi. Tarkista maku ja lisää soijakastiketta, jotta saat sopivan suolaisuuden.