1264010508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime lauantaina päätettiin pitää hyvän ystävän kanssa pitkästä aikaa tyttöjen tanssi-ilta, kun avomiehet lähtivät mökkeilemään. Alkuillasta syötiin kanasalaattia ja pakasteyrttipatonkia (pystyykö niitä tekemään itse?) sekä maisteltiin parit drinkit. Itse teen kanasalaatin yleensä aina tällä ohjeella. Inspiraatio on alunperin peräisin tädiltäni, mutta tämä ohje oman kehittelyn tulos. Etenkin kesällä kanat kannattaa grillata. Näillä mitoilla salaatista riittää kohtuukokoinen annos neljälle. Tämä toimii myös erittäin hyvin ilman kanaa ja kastikkeen voi myös jättää pois.

Aina hyvä kanasalaatti
3-4 maustamatonta broilerin rintafilettä
5-6 suikaletta pekonia
1 kookas punasipuli
1 pieni tai ½ iso jäävuorisalaattikerä
2-3 tomaattia
1 pieni kurkku
(cashewpähkinöitä)
Kastike:
2rkl majoneesia (laitan joskus valkosipulimajoneesia puolet)
2rkl kermaviiliä
1tl sinappia (Dijon)
puolikkaan sitruunan mehu (pullotavarakin menee)
suolaa, pippuria, paprikaa

Paista fileisiin väri kuumalla pannulla ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Kypsennä loppuun 225-250 asteisessa uunissa 15-20min.
Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista. Valuta talouspaperin päällä.
Leikkaa sipuli haluttuun muotoon ja kypsennä pannulla miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
Sekoita salaattikulhon pohjalla majoneesi, kermaviili, sinappi ja mausteet (ainakin suola, pippuri ja paprika, maun mukaan voi laittaa miltei mitä vaan).
Pilko salaatti, kurkku ja tomaatti sekä jäähtyneet kanafileet. Heitä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita pohjia myöten nostellen, niin että kastike sekoittuu hyvin mukaan.
Anna maustua hetki kylmässä. Lisää halutessasi cashewpähkinät salaatin joukkoon.
__________________________________________________________________